ناسا تصویر پروانه فضایی را به اشتراک گذاشت

ناسا تصویر پروانه فضایی را به اشتراک گذاشت

ناسا تصویر پروانه فضایی را به اشتراک گذاشت

تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا در حین کاوش تکه هایی از آسمان، منظره ای عالی را به تصویر کشیده است.

 

در تصویر مادون قرمزی که توسط تلسکوپ گرفته شده و توسط ناسا در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، ابر کیهانی را می بینیم که شبیه یک پروانه است. اما گول نخورید این تصویر از یک خوشه از “ستاره های نوزاد”، یک سحابی از ستاره های جدید است. این تصویر ابرهای قرمز بزرگی از گاز و غبار را نشان می دهد که در آن ستاره های جدید ممکن است تشکیل شوند. چیزی که شبیه بال های پروانه است در واقع حباب های غول پیکری از گاز داغ و بین ستاره ای هستند که از داغ ترین و پرجرم ترین ستارگان ساطع می شوند.

 

این تصویر نه تنها چشم نواز است، بلکه روندی را که در سحابی اتفاق می افتد را نیز نشان می دهد. بر اساس پست ناسا، “این سحابی علاوه بر زیبایی، نشان می دهد که چگونه تشکیل ستاره ها منجر به نابودی همان ابرهایی می شود که به ایجاد آنها کمک کرده اند.”

 

در ادامه این پست آمده است:

“در داخل ابرهای غول پیکر گاز و غبار در فضا، نیروی گرانش مواد را به هم می کشد و به صورت توده های متراکم می کشد. گاهی اوقات این توده ها به چگالی بحرانی می رسند که به ستاره ها اجازه می دهد در هسته خود شکل بگیرند.” حباب‌های موجود در تصاویر، زمانی تشکیل می‌شوند که تشعشعات و بادهای ستاره‌های پرجرم با موادی که هنگام انفجار ستاره‌ها در فضا آزاد می‌شوند، ترکیب می‌شوند. اما این فرآیند گاز اطراف را پراکنده می کند و توده های متراکم را می شکند.

ناسا نوشت:

«در واقع، موادی که بال‌های این سحابی را تشکیل می‌دهند، از یک خوشه متراکم از ستارگان که بین آن‌ها قرار دارد به بیرون پرتاب شد.»

منبع : GADGETS360

محمدجواد حاجی پور
ارسال دیدگاه